Coaching

1-IMG_0089


Wie ben je werkelijk en wat wil je echt?
Jezelf zijn. Het lijkt zo eenvoudig, maar hoe doe je dat? “Ik ben nu eenmaal zo. Ik ben niet anders gewend. Waarom zou ik het anders doen, het is toch goed zo?” Uitspraken die oude patronen in stand houden en de mogelijkheid tot verandering belemmeren. Misschien herken je er iets in van jezelf.

 

Jezelf (laten) zien
Authentiek zijn is jezelf laten zien met alles wat er is. In al je facetten. Misschien voelt het spannend of oncomfortabel voor je. Het begint bij de vraag hoe je naar jezelf kijkt en jezelf omschrijft. Verwachtingen uit de buitenwereld vormen een basis voor je zelfbeeld en gedrag. Ze kunnen bepalend zijn voor wie je denkt te zijn. Of voor wie je graag wilt zijn, maar in wezen (nog) niet bent. Je kunt jezelf dus definiëren vanuit je omgeving. Of vanuit je authentieke kern en je vandaar uit definiëren naar je omgeving.

Krachtige keuzes
Verandering aangaan om te komen tot wie je werkelijk bent, kan weerstand oproepen. Je kunt alles bij het oude laten en je vasthouden aan (schijn)veiligheden. Je kunt ook de verandering in stappen door krachtige keuzes te maken. Alle begin is moeilijk. Coaching biedt uitkomst om de eerste stap te zetten.

Waarom coaching?
Concreet kan coaching ondersteunen bij levensvragen, loopbaanverandering, (faal)angst, twijfel, onrust, stress, ziekte, vermoeidheid, burn-out, gezin – en relatieproblematiek, rouw en verlies, etc.

Wat kan ik voor je betekenen?
Ik ondersteun je om soepel en krachtig door veranderingsprocessen heen te bewegen, met behoud van vitaliteit. Je laten ontdekken dat je de verandering die jij wilt zien bij jou zelf begint. Graag moedig ik je aan om keuzes te maken vanuit je kern. Luisteren naar wat je hoofd en hart je vertellen. Waarnemen aan welke van de twee jij de leiding geeft in situaties. Samen onderzoeken hoe jij daarin een middenweg vindt.

Mijn werkwijze

Je gaat op avontuur, maar niet alleen. Ik loop een eindje met je op en werp een blik in je rugzak. We halen er iets uit of voegen iets toe. Ik vul niet in maar vul aan door het stellen van vragen die je helpen om tot jouw kern te komen. Mijn benadering is ondersteunend en ontstaat vanuit onderlinge afstemming. Deze bepaalt waar jij staat en graag naar toe wilt. Het is jouw reis!

Wat kan het jou brengen?
Je eigen aandeel (h)erkennen binnen situaties waarbij je betrokken bent, begint bij het nemen van je verantwoordelijkheid. Het heft in eigen handen nemen geeft ruimte, zelfvertrouwen en kracht. Vanuit je innerlijk leiderschap kun je richting geven aan wat je echt wilt. Je bent dan in staat om nieuwe inzichten te integreren in je dagelijks leven. Je staat voor jezelf en waar je in gelooft. Je neemt de regie en handelt er naar. Je wordt je eigen (bege)leider. Vanuit een liefdevolle, nieuwsgierige, open houding.

Inspiratie
Ik combineer elementen van waar mijn hart ligt: boeddhistische filosofie, Healing Tantrayana Techniques, Mindfulness Systemische Coaching, Mindfulness en Shamata Meditatie. Hierbij stem ik me af op jouw vraag en behoefte. Mijn werkwijze kenmerkt zich door betrokkenheid, humor, speelsheid, enthousiasme, wijsheid en levenservaring.

Op wie richt ik mij?
Ik richt mij op volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar. Vooraf vindt altijd een (gratis) intake van maximaal 30 minuten plaats. Dit kan telefonisch (0620235909) of via Skype.

Terug naar boven