Tibetaanse Yoga vanuit de Tantrayana Traditie

 

boeddha thuis

Wat is Tantrayana?
Tantrayana is een stroming binnen het Tibetaanse boeddhisme, waarbij het lichaam wordt beschouwd als een kostbaar instrument voor transformatie en heling. Beweging en meditatie worden gebruikt om de levensenergie aan te wakkeren, het zelf-helende vermogen te versterken en de mind positief te veranderen. 

Balans door Beweging 
Transformatie ontstaat door beweging. Beweging verbindt en schept verbondenheid. Beweging brengt je in contact met jezelf, de ander en je omgeving. Beweging stimuleert en activeert het brein. Beweging ontspant, verkent, vitaliseert, verjongt en brengt verstoringen in balans.

Tibetaanse Yoga: a happy body creates a happy mind!
Tibetaanse Yoga gaat uit van de connectie tussen lichaam en geest. Er is een samenhang tussen stress, emoties en gezondheid. Als je gespannen bent, beïnvloedt dit je gezondheid fysiek, mentaal en emotioneel. Tibetaanse Yoga helpt om vanuit beweging en bewustzijn onze leefstijl te veranderen. Voor een blijvende, positieve opbrengst.

NMI_LJ_LM01_LuJong_Calligraphy_cmyk

Tibetaanse Yoga en de 5 elementen
Tibetaanse Yoga kent veel invloeden uit de Bön traditie. Bön werkt met de 5 elementen aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Ze beïnvloeden zowel body als mind. Bij verstoring van de elementen kunnen we fysieke pijn, vermoeidheid, onrust of stemmingswisselingen ervaren. Tibetaanse Yoga brengt de elementen weer in balans. Dit ontspant, geeft innerlijke rust, levensvreugde en openheid op alle niveaus.

Tibetaanse Yoga bestaat uit verscheidene methodieken. LevensKunst in Beweging maakt gebruik van:

Tog Chöd Zwaardmeditatie
* Lu Jong Healing Yoga
* Tsa Lung Breathing
* Kum Nye Massage
* Mindfulness