Systemische Coaching ~ Stevig op je plek in leven en werk

‘Wie het verleden niet eert verliest de toekomst, wie zijn wortels vernietigt kan niet groeien.’ ~ Friedensreich Hundertwasser

Je herkent het vast …

  • Je zoekt de liefde van je leven, maar elke relatie die je aangaat, loopt op niets uit.
  • Je bent intelligent, vindingrijk en talentvol, maar je weet niet hoe je dit toe moet passen in het dagelijks leven. Je verliest het vertrouwen in wie je bent en wat je kan.
  • Je voelt je vaak niet gezien of gehoord en niet lekker op je plek in je persoonlijke leven en op het werk.
  • Je hebt moeite met het aangeven van gezonde grenzen en gaat er dagelijks over heen. Je voelt je futloos, prikkelbaar, onrustig of gestrest.
  • Je merkt dat bepaalde patronen zich blijven herhalen en lastig te doorbreken zijn, al doe je nog zo je best.
  • Je staat altijd klaar voor anderen, maar vergeet om goed voor je zelf te zorgen. 
  • Je wordt regelmatig overvallen door gevoelens van somberheid, vervreemding, schuld, schaamte en zwaarte, zonder dat er een direct aanwijsbare aanleiding voor is.
  • Je komt regelmatig in conflict met familieleden, vrienden, collega’s, je kinderen of je partner en verlangt naar liefdevolle en constructieve relaties in je leven, zonder strijd.

Als je vast loopt in je leven zonder dat je de vinger kan leggen op de precieze oorzaak, stel je zelf dan deze vraag:
“Wat hindert mij om mijn ding te doen?”

De oorzaak van onbewuste gedragspatronen en  onverwerkte emoties kan liggen bij een ingrijpende gebeurtenis in je leven, of iets wat ooit plaatsvond in jouw familiesysteem en gezin van herkomst.

Een individuele opstelling kan verhelderen wat er speelt in de onderstroom op onbewust niveau. Je familiegeschiedenis vormt hierbij een bron van informatie en nieuwe inzichten, waarmee je verder kunt.

Werkwijze
Tijdens een kort telefonisch gesprek brengen we in kaart waar je tegen aanloopt en wat je hulpvraag is. Gaan we met elkaar verder, dan volgt een kort traject:

Systemisch Interview & Genogram ( ca 75 minuten online of op locatie)
Tijdens dit gesprek onderzoeken we welke gebeurtenissen uit jouw gezin van herkomst en familiesysteem van invloed kunnen zijn op jouw leven in het nu. Op basis van het gesprek maken we een genogram. Dit is een soort schematische voorstelling van het systeem waarmee we aan het werk gaan.

Individuele Opstelling  (ca 75 minuten op locatie)
Tijdens de opstelling wordt gebruik gemaakt van vloertegels, voorwerpen of poppetjes die dienen als tijdelijke “stand-ins”, representanten genoemd. Door deze elementen op te stellen in de ruimte en zelf op de vloertegels plaats te nemen, ontstaat een innerlijk beeld van het systeem. Het onzichtbare wordt zichtbaar gemaakt. Dit levert waardevolle informatie op over de oorzaak van jouw probleem of hindernis.

Terugblik gesprek (ca 30 minuten online)
We blikken terug op hoe het jou vergaan is in de weken na de opstelling. Welke inzichten heb je opgedaan en wat kan je er mee in het dagelijks leven. Je ontvangt indien nodig handreikingen waar mee je verder kan.

Informatie
Mail naar levenskunstinbeweging@gmail.com of bel / Whatsapp naar 0620235909 voor een gratis oriëntatie van 15 minuten. 

 

©Volans Fotografie_-2

Tarieven 

Systemische Coaching kort traject: € 180,00
Systemisch Interview & Genogram ca 75  minuten
Individuele opstelling op locatie ca 75 minuten
Telefonisch terugblik gesprek ca 30 minuten

Vervolgsessies: € 80,00 (ca 80 – 90 minuten)

©Volans Fotografie_-3

Lichaamsgerichte coaching
Creëer ruimte voor meer levensgeluk en vitaliteit